Scrisoare Liviu Rebreanu 13 iunie 1934

Scrisoare Liviu Rebreanu 13 iunie 1934

de Liviu Rebreanu


Londra, miercuri, 13 iunie 1934

Iubita mea tovarasa de toate mai ales de cele grele,




Nu ti-am scris ieri. Am ajuns tarziu acasa, mi-era tare son si a crezut ca voi adormi indata. Drept pedeapsa dumnezeiasca pentru ca m-am culca fara a-ti scrie, n-am ptut adormi pana la 3 1/4 dimineata. Adevarat este insa ca nici lucruri exceptionale n-am facut. Daca te intretin totusi pe tine cu ele este, stii bine, si din calulul egoist ca, la nevoie, voi gasi in scrisorile tale dateel toate pentru vreo eventuala reconstituire a zilelor petrecute aici.
Ieri dimineata la 10 s-a deschis oficial congresul, fara mare ceremonie, cu numai doua-trei mii discursuri. Toata ziua apoi a lucrat numai biuroul, in care noi nu figuram, asa ca am ramas liberi.
Pe la ora 12 deci am plecat cu totii la Marconi pentru banii ce-i aveam acolo. "Toti" inseamna, afara de mine si Corneliu, Mircea Georgescu, plus inca un trimes special al directiei generale P.T.T., anume Geles. D-na Georgescu e destul de draguta, dar mai mult prostuta. Pare si bolnavicioasa. In orice caz, aici sta toata ziua in camera de hotel, incat te intrebi de ce a mai venim daca face asa? Directorul de la arconi ne-a servit indata, ba ne-a mai invitat si la dejun pe loc.
Am mai umblat putin prin oras, dupa-amiazi, ne-am ai odihnit putin si la 6 d.a. am plecat tot congresul la un mic teatru particular unde Western Electric ne-a prezentat un nou si ult perfectionat sistem de inregistrare de discuri de gramofon.
Seara, numai cu Corneliu, am fost la teatrul Prince of Wales, unde am vazut iarasi o revista, mult ai amuzanta, Joie de Paris. Pe urma am venit pe jos acasa, distanta cam cat de la Bufet pana la posta ... Asta marti seara.
Azi totusi a trebuit sa ma scol la ora 8 fiindca trebuie sa participam la comisiile de lucru, si, in plus, la 9 trebuie sa mergem la proba costumului.
Dar despre acestea, maine in cursul zilei!
Acum te pup.

Liviu




Scrisoare Liviu Rebreanu 13 iunie 1934


Aceasta pagina a fost accesata de 1225 ori.
{literal} {/literal}