Scrisoare Liviu Rebreanu 13 noiembrie 1928

Scrisoare Liviu Rebreanu 13 noiembrie 1928

de Liviu Rebreanu


Bucuresti, marti 13 noiemvrie 1928


Iubitele mele,




Va scriu tot pe un carton, fiindca e penurie de noutati. Mi-au plecat Sorbii si nu mai am de unde sa aflu ultimele cancanuri capsiste. Fireste, toate erau in legatura cu schimbarea de guvern si cu sperantele ce le puneai ei intr-o eventuala venire a mea in vreo situatie in care sa le pot face si lor ceva. Eu zambesc si sant calm la toate acestea, caci ceea ce va trebui sa vie va veni cand va trebui, daca va veni. Dar nu mai insist in privinta aceasta. Cand va fi ceva, o sa te instiintez. Daca va fi.
Scump mi se pare biletul tau, Fanisor. Sper ca ai avut prudenta sa iei de la Curtici-Bucuresti jumatate de bilet?! In sfarsit numai sa dea Dumnezeu sa sosesti sanatoasa. Orariul de acuma, plecarea de la Paris, s-a schimbat cum vad. Acelasi tren asta primavara a plecat la 10 si ceva seara. Astfel cel putin ai castigat  o noapte de tren mai putin.
Daca pleci la 18 noiemvrie, nici nu stiu de vei mai primi tu, Fanny, biletelul acesta. Daca nu, il va citi Puicuta singurica. Ce pacat ca nu poate veni si ea aci, la valahii nostri! Si n-ati fost deloc pe la Kasterska (scriitoarea de origine poloneza Marya Kasterska. La Paris era gazda unui cenaclu literar, intrunit saptamanal, la care era invitata sa asiste si Puia Rebreanu)
Acuma toata lumea ma intreaba ce-i cu Fanny, cand se intoarce, ce aduce? E adevarat ca a fost o parisianizare prea lunga. Dar cel putin sper ca pana la Craciun vei fi imbracata; de-acolo inainte iar e voie sa zici ca n-ai ce sa imbraci, c-asa-i omul, adica femeia.
Tinca s-a oferit acuma sa scuture toata casa, odaile una cate una, fireste, dupa ce s-a interesat cand vine doamna. Tot spui ca n-ai adresa Penestilor; te inseli, ti-am comunicat-o deunazi.
A inceput pe-aici o vreme ploioasa urata, cu vant si raceala de ti-e si sila sa iesi din casa. De cand au fost Sorbii fac focul mereu; daca te inveti cu caldura, rezisti mai greu la frig. Mananc cat sapte. Numai de scris scriu prost. A, fireste, daca ma duceam la Tita, ma intorceam acuma cu Craisorul gata. Dar tot are sa iasa curand-curand. Rabdare.
Va imbratisez cu multa, multa dragoste.


Liviu






Scrisoare Liviu Rebreanu 13 noiembrie 1928


Aceasta pagina a fost accesata de 1230 ori.
{literal} {/literal}