Scrisoare Liviu Rebreanu 14 iulie 1924

Scrisoare Liviu Rebreanu 14 iulie 1924

de Liviu Rebreanu


Bucuresti,
marti, 14 iulie 1924


Fanny prea iubita,



Iata-ma sosit si tulburat. Am calatorit bine, am mancat in tren si am ajuns aci la ora fixa din itinerar. Am gasit bine acasa: Ana a fost harnica. Am stat in casa pana la 4. Voiam sa dorm un ceas. N-am putut. Eram posomorat. Imi era urat. In doua zile ma invatasem cu voi si acuma imi era greu fara sa va stiu aproape. Am iesit apoi dupa treburi. Am trecut pe la teatru; Corneliu m-a intrebat, fireste, de tine: ce faci, cum petreci etc. I-am dat salutarile si felicitarile tale. Si iar m-a asigurat ca la toata vei fi societara. Pe urma am avut de lucru la Branisteanu pentru traducerea in nemteste a lui Ion, pe urma am fost la Cartea Romaneasca, unde n-am gasit pe cine cautam, incat va trebui sa ma duc din nou astazi. In schimb, am luat numerele din Illustation si Femina, pe care o sa vi le aduc marti, sa va mai distrati.
Asa s-a facut ora 6 si m-am dus la comisie, nde am avut mai multa incurcatura pana aproape de 8. Atunci am trecut la Capsa si am palavragit prostii cateva minute, pana ce am plecat cu Corneliu la masa.
In sfarsit la 11 am fost acasa, dar cu acelasi urat in suflet. Am mai citit, m-am invartit - in zadar. Cu gandurile si inima tot la voi. La  m-am culcat. Eram incapabil de a lucra.
Azi m-am sculat la 8. M-am mai rasucit, am mai varat nasul prin carti. La 9 telefonul: d-na Cosoiu, cu piesa ei. Mi-a spus ca a primit o carta postala de la tine si e foarte bucuroasa. Zice ca a oprit si ea camera la Hotel Palace pentru 1 august, ca le-ati facut voi pofta de Constanta. In sfarsit fleacuri.
Si acuma iata-ma la conversatie cu tine. Mai vreau sa-i scriu lui Ionel. Dupa-masa trebuie sa merg la tipografia Cartii Romanesti si apoi la editura, pe urma eventual sa vad casa lui Morel. Si diseara sa incep lucrul cu suflet.
Dar ispravesc ca sa nu devin sentimental. Va imbratisez pe amandoua de multe ori si cu mult dor.

Liviu





Scrisoare Liviu Rebreanu 14 iulie 1924


Aceasta pagina a fost accesata de 1170 ori.
{literal} {/literal}