Scrisoare Liviu Rebreanu 15 august 1920

Scrisoare Liviu Rebreanu 15 august 1920

de Liviu Rebreanu


Bucuresti,
dumineca, 15. VIII ora 6 d.a. (1920)



Iubita mea Fanny dorita,



Iar o noapte buna rodnica. Am scris mai mult decat imi fixasem portia.
Dar sa incep de unde am intrerupt ieri conversatia cu tine. Stii ca ieri dupa-amiazi, dupa ce am conversat cu tine si cu Puica, am mai scris o carta postala si lui Lovinescu la Falticeni pentru Sburatorul. Pe urma am mai citit cateva minute si m-am dus in oras, pe la Benvenisti, care ma invita sa ne intalnim dupa-masa undeva sa mai stam de vorba impreuna cu nevasta-sa si cu fiul sau. Bun. Fireste, de aici la Eliseu, de vorba. Apoi am fost cu Corneliu la Hotel Bulevard pentru banchetul Eftimiu, pe care l-am fixat exact pentru sambata seara la 9, costul tacamului 120 lei, numai barbati. Am sa-ti trimit si lista convivilor si menuul. In sfarsit iar la Elizeu, unde am mai stat putin, caci se facu vremea mesei. Am mancat la Europa cu Minu, dr. Nanu si Corneliu. Cand sa plecam, la o alta masa mancau familia Benvenisti. Eu m-am asezat la ei, sa conversam, Am vorbit cate verzi si uscate; Benvenistioaia vrea grozav sa te cunoasca personal, caci altfel te stie de pe scena; mai ales ca Benvenisti te-a laudat teribil; de asemenea despre Puicuta - si in sfarsit am hotarat sa mancam impreuna intr-o seara dupa ce te vei intoarce si tu cu Puia. Ne-am mutat apoi la Elizeu, unde am facut cinste cu inghetate si unde am mai conversat pana la 11, cand ne-am despartit. Intalnind pe Steriade, am mers impreuna la Imperial, unde se dusesera ceilalti baieti; dar se imprastiasera. Astfel am venit acasa, am citit un jurnal, mi-am facut cafea si m-am apucat de lucru. Am scris foarte usor, cu placere si repede. La 8 dim ispravisem si intrecusem chiar portia. De aceea fiind dumineca m-am culcat mai devreme. Acuma m-am sculat tocmai la 5 d.a. Si conversez cu tine.
Ai vazut toata ziua mea pas cu pas?
Maine pun pe Veronica sa spele ce mai rufe murdare s-au adunat. Mi-a primenit patul. Acuma voi merge sa pun scrisoarea la posta si apoi ... ca si ieri si ca maine, viata va merge, se va scurge in acelasi fel. Dar, daca voi putea continua ca in aceste doua nopti, atunci pana sambata am sfarsit pe Ion. Bogdaproste, ca m-a omorat! Voi mai termina apoi 2-3 zile niste nuvelete urgente si basta; vine odihna!
Dar, cum vezi, eu vorbesc mereu de mine ... Sant vinovat? Nu cred, de vreme ce nu primesc nimic de la voi. Am insa rabdare si incredere ca va merge bine. Eu insa voi continua zilnic cu conversatiile, presupunand fireste ca primesti scrisorile.
Puicuta mica ce face? Tot cuminte? Se pregateste de examenul de admitere? Stii ca saptamana aceasta am s-o inscriu la liceu! ... Dar tu, fetita draga? Nu doresti nimic? Te-am visat inainte de a ma destepta.
La revedere, dragile mele fetite, cu mult dor si tot atatea imbratisari.


Liviu






Scrisoare Liviu Rebreanu 15 august 1920


Aceasta pagina a fost accesata de 1430 ori.
{literal} {/literal}