Scrisoare Liviu Rebreanu 15 iunie 1934

Scrisoare Liviu Rebreanu 15 iunie 1934

de Liviu Rebreanu


Londra, 15 iunie 1934

Iubita mea nevasta,



Sa-ti povestesc scurt si intamplarile de azi, vineri. Sunt mai putine. Toata dimineata, de la 10 pana la 12, am lucrat in comisa juridica si de apropiere a congresului. Am facut relatiile personale necesare. Am pus la cale un mic eeting aparte a micei intelegeri impreuna cu Franta, urmand ca ulterior, sa avem o intalnire cu reprezentantii englezi. Astea-s chestii oficiale despre care sa vorbim putin.
Am dejunat iar la Cumberland Hotel. Apoi la 2 d.a. cu trenul am mers la Chelmsford, la uzinele Marconi, sa vede postul nostru cel mare, care se afla in constructie.Fireste, am fost inivtatii companiei. Am vazut lucruri interesante si am fst foarte bine primiti. La 6 d.a. am fost inapoi sa ne pregatim pentru banchetul oferit de Ministerul Postelor, la Lancester House. Banchetul a fost la 8 1/2 si a durat pana la 11 1/2. Foarte impozant. Tot ce-a fost mai remarcabil pana acuma. A vorbit ministrul postelor. Am intrat in contact mai apropiat cu delegatul Germaniei care ne va primi la Berlin. Sant multe de spus, dar astea isi au interes mai mult oficial. Banchetul fiind oficial, n-a participat nici o doamna. Asa e la englezi. La ora 12 noaptea sant acasa, in odaia mea, in corespondenta cotidiana cu tine si te imbratisez cu drag.

Liviu


P.S. Sa nu uit: a gasit o acum o scrisoare de la ministrul nostru Laptev cu invitatia pentru dejun la Carlton Hotel pe marti la dejun.





Scrisoare Liviu Rebreanu 15 iunie 1934


Aceasta pagina a fost accesata de 1370 ori.
{literal} {/literal}