Scrisoare Liviu Rebreanu 17 august 1920

Scrisoare Liviu Rebreanu 17 august 1920

de Liviu Rebreanu


Bucuresti, marti 17. VII. 1920


Fanny draga mea si iubita fetita,





Si azi-noapte am scris bine, slava Domnului. Cred ca pana dumineca ispravesc. Aseara, sculandu-ma tarziu, iar n-am plecat la Elizeu, la masa, si la Imperial, de unde am plecat acasa cu Minulescu la 9 1/2. Am zdranganit putin la pian, a doua oara de cand ati plecat voi, am terminat niste corecturi, si m-am apucat de lucru mai devreme, ca sa ma pot culca mai devreme si-n schimb sa ma pot scula mai devreme pentru a avea timp sa ies sa-mi mai vad de treburi prin oras.
Dimineata la ora 8 am primit cu bucurie o telegrama de la voi, scurta, primul raspuns la conversatiile mele lungi. Fireste ca am sa ma duc, dar cred ca tocmai de joi intr-o saptamana voi pleca de-aici, spre a ajunge joi seara la voi, sa stau apoi vineri, sambata, dumineca, iar luni sa plecam cu toti incoace, deoarece miercuri dimineata incep examenel Puicutii si trebuie sa fie fata macar cu o zi inainte acasa sa se odihneasca  de drum. Pana atunci eu ispravesc aici tot si toate. Voi veni eu cu banii vostri. Atat pot spune repede despre conversatia telegrafica, iscalita: "fany pina", iar tu stii ce inseamna "pina", maicuta draga, ai?
Tocmai se potriveste!
Am trimis Ticai polul fagaduit aseara si m-am culcat. M-am sculat acuma la 2 1/2 si va scriu voua inainte de aiesi in oras. Mi se pare ca mai mult ma gandesc eu la voi, desi vremea mea e mai masurata.
Multe, multe sarutari din ce in ce mai cu dor pentru Fanny si altele speciale pentru Puicuta.



Liviu




Scrisoare Liviu Rebreanu 17 august 1920


Aceasta pagina a fost accesata de 1291 ori.
{literal} {/literal}