Scrisoare Liviu Rebreanu 17 iulie 1924

Scrisoare Liviu Rebreanu 17 iulie 1924

de Liviu Rebreanu


Bucuresti, 17 iulie 1924


Fiintele mele cele mai iubite,




N-am primit inca nici o scrisoare de la voi de cand m-am intors, desi acuma e joi dimineata, ora 9. Sper c-o sa pice azi, cu vesti multe si bune.
Noaptea asta mi-a fost cea mai buna si mai usoara. Am scris mult si bine. Slava Domnului.
Despre pasurile mele n-as avea multe sa va spun. Sant vesnic aceleasi dupa vesnic acelasi program. Sa le insir totusi.
M-am sculat la 5. Am mancat la 5 1/2, dupa ce am facut spalatura de sarbatoare, stiti, cu ras si pasta de dinti speciala. Pe la 6 am avut vizite: un cinematografist pentru o aprobare si o delegatie de studenti care mi-au jucat Plicul la Piatra-Neamt, si mi-au adus o fotografie a interpretilor. Mai trebuia sa vina un cinematografist cu niste parale, dar nu s-a infiintat.
Apoi am iesit in oras. Aveam o noua intrevedere cu Branisteanu, are insa a trebuit sa plece la Cluj.
Am trandavit la Capsa si pe strada cu tovarasi pana la 10 si am venit acasa. Am facut o lectura pana la 12 si apoi a urmat scrisul rodnic ... Si atat!
A, da, am o noutate p care voiam sa v-o comunic de ieri, stiind ca va intereseaza. E vorba de Maria. Imi spune Ana c-a intalnit-o la piatra si i-a spus ca este in situatie interesanta cam avansata, ca iubitul ei, cand a aflat aceasta, a sters repede putina, incat si ea s-a sters pe bot de planurile cu Constanta si Sinaia. Acuma va intra iar la stapan, dar i-e ca nu va fi primita nicaieri in situatia in care a ramas. Deocamdata bate piata si trage pe dracul de coada ... Vai de capul ei!
Iata, am epuizat si noutatea aceasta.
M-a cuprins somnul si osteneala, deci ma insemn aci miile de sarutari si va zic "Nopate buna" si la revedere pe marti, desi pana atunci vom mai vorbi in fiecare zi, cu drag

Liviu





Scrisoare Liviu Rebreanu 17 iulie 1924


Aceasta pagina a fost accesata de 1236 ori.
{literal} {/literal}