Scrisoare Liviu Rebreanu 18 iulie 1924

Scrisoare Liviu Rebreanu 18 iulie 1924

de Liviu Rebreanu


Bucuresti, 18 iulie 1924


Fanny draga,



In sfarsit, ieri am primit doua scrisori ale tale si una a Puicutii, toate cu bucurie. Imi pare bine ca urmati corect cura voastra de sanatate si ca aveti concursuri bune din toate partile. Despre intentiile familiei Cosoiu pentru Constanta stiam, v-am si scris. Aici toate bune si in ordine pana si puii sant voinici, sanatosi.
Am scris si azi-noapte. Cu o mica pauza. Pe la 2 ma apucase o durere de cap plicticoasa; m-am culcat si am atipit pana la 4, cand mi-a trecut, dupa ce i-am mai dat si un dus de apa rece. In orice caz e bine. Am ispravit definitiv cu capitolul indian. Acuma vine Egiptul cu iubita mea Taya... (in final, protagonista se va numit Isit)
Ieri am avut mai multe noutati. Intai m-a sculat Mitica. A venit de la Pitesti aci pentru nu stiu ce afaceri. L-am cam ocarat pentru vesnicul si nesfarsitul lui divort. Despre Viorica - Ionel n-a stiut sa-mi spuie multe; doar ca si Tica a contribuit la constatarea adulterului. de altfel se pare ca n-a prins-o, ci a azuti doar si a izgonit-o. A dat hartie de divort si, la 6 sept., are infatisarea intai ... Mitica zice ca si el continua totusi divortul si c-a luat nou termen la 16 septemvrie. Sa-i descurce Dumnezeu pe toti!
A stat apoi pana m-am imbracat si a luat masa. El n-a vrut sa manance; mancase in oras. Doar inghetata a luat ... Tocmai azi o sa plece inapoi, dar n-a dormit la ine; nu stiu unde - treaba lui.
In sfarsit, pe la 6 am iesit impreuna. Cand colo, in curte Corina! Imi aducea manuscrisul piesei d-nei Cosoiu, pe care i-l dadusem sa-l copieze ... D-na Cosoiu, cu d-na Ogigia si cu macareaza cea mica erau cu trasura la poarta. M-am dus sa le salut si am "conversat" cateva minute. Mi-au spus c-au primit de la voi stiri despre Constanta. Nu s-au pronuntat daca vor merge sigur. Totolica era foarte draguta si modesta, de asemenea si cea mica. M-a rugat sa-i recitesc piesa, sa-i vad corecturile. Am fagaduit, dar, fireste, n-am acuma vreme de asemenea gentilete. Totusi ea asteapta telefon, sa-i spun ce cred. Am sa-i telefonez gentileturi...
In oras am pierdut vremea, apoi pe la 9 1/2 am fost cu Corneliu si dr. Nanu la Otetelesanu sa vedem revista de acolo. E ingrozitoare. Eu am plecat dupa actul I, la 10 1/2. Poate din pricina acelei imbecilitati m-a durut capul.
Cine ti-a spus ca m-a vazut cu o cucoana a mintit. Din nefericire n-am avut sa intalnesc nicio cucoana.
Azi ma culc mai devreme, caci trebuie sa ma scol la 3 sa vad un film idiot.
La revedere, iubitele mele, cu sextilioane de sarutari!


Liviu




Scrisoare Liviu Rebreanu 18 iulie 1924


Aceasta pagina a fost accesata de 1243 ori.
{literal} {/literal}