Scrisoare Liviu Rebreanu 19 iulie 1924

Scrisoare Liviu Rebreanu 19 iulie 1924

de Liviu Rebreanu


Bucuresti, 19 iulie 1924


Iubitele mele Fanny si Puicuta,



Ieri a fost o zi fara scrisori de la voi; azi va aduce desigur doua. Le astept cu toata iubirea.
Mitica n-a mai venit pe-aici. Desigur ca s-a incurcat pe la angelinele lui. Cum va spuneam in scrisoarea de ieri, m-am sculat mai devreme, ca sa pot vedea un film. L-am vazut, o nerozie de 400 lei.
M-am dus apoi la Cartea Romaneasca sa-mi iau banii cu care trebuie sa ma prezint marti la vilegiatustele mele dragi. I-am luat si de-abia astept numai ziua plecarii, desi pana atunci mai am de lucru berechet.
Un profesor de la Cernauti m-a pisat apoi doua ceasuri la Capsa cu tot felul de nerozii. Daca nu era sa plece trenul, cred ca ma asasina toata seara.
Pana la 10 am mai stat si apoi am venit acasa la munca. In oras imi cumparasem un sapun de ras si unul de spalat, ambele Erasmic, precum si numarul nou din Illustration.
Am citit - mi-am ordonat materialul toata noaptea, dar n-am inceput noul capitol. Trebuie sa-mi fie intai bine fixat, din pricina atmosferei. Mi-am ales numele necesare, de persoane, orase etc. Apoi diverse cuvinte egiptene vechi care sa coloreze ... in sfarsit meserie. Toate astea m-au obosit mai mult decat scrisul. Cred ca m-am sculat de o suta de ori sa consult lexicoanele, cartile, harta. Ei, asa-i viata!
Intre timp trebuie sa ma apuc si de reumatul teatral pentru calendar. Doamne ajuta!
Acuma sa mai vie si scrisorile voastre. Deocamdata sa-i las Anei de piata si sa ma retrag in somptuosul meu dormitor care ma asteapta.
Multe miliarde de imbratisari

Liviu






Scrisoare Liviu Rebreanu 19 iulie 1924


Aceasta pagina a fost accesata de 1171 ori.
{literal} {/literal}