Scrisoare Liviu Rebreanu 19 iunie 1934

Scrisoare Liviu Rebreanu 19 iunie 1934

de Liviu Rebreanu


Londra, marti, 19 iunie 1934

Fanisor drag,




Ia sa-ti mai povestesc si ziua de azi, penultima de la Londra. Cum iti spuneam ieri, principala preoupare pentru azi si maine imi ramaneau cumparaturile. De dimineata am iesit cu d-na Georgescu si Corneliu intai la o vizita de rigoare la presedintele consiliului de la Marconi. Cat am stat acolo s-a facut tarzior si-am trecut indata dupa stofe. Am incercat in cateva agazine mari iarasi, dar n-a gasit ce-a vrut. Ca sa iau ceva intr-adevar bun m-am dus la Burberry. Pana la unu fara un sfert a ales stofa pntru Puia, frumoasa si scupa; mai buna n-a sa gasesc in toata Anglia. La 1 1/4 a trebuit sa ne intalnim la Carlton Hotel, Grile-Room, invitati la dejun de inistrul Laptev. Mai erau de fata Ciotori, Costantinescu, mr. Evans, rectorul universitatii (care vorbeste romaneste si e un bun prieten al tarii), foarte simpatic, si Mr. Green, un mare latinist si politician englez, prieten intim cu al lui Sir John Simon. O masa simpatica. De la masa am trecut inapoi la Burberry impreuna cu Corneliu si Ciotori. Dupa multa cautare ti-am gasit tie, draga Fanny, o stofa de pardesiu are cred ca e fara pereche de frumoasa si de buna. In orice caz, e poate cea mai scumpa din acest magazin in general scump. Cred ca la Bucuresti o stofa in genul acesta n-ai lua-o nici cu 2.500 metrul; lasa ca nici nu se gaseste asa ceva afara de Anglia. Mi-ar fi drag daca ti-ar placea. E maron, de par de camila, superba.
Fiindca sper ca legatia imi va da o delegatie de curier, am mai cumparat o stoda de un costum si pentru mine. In sfarsit, m-am repezit. Ce-o fi sa fie. Maine voi vedea de manusi. Fularul am sa ti-l cumpar de la Paris.
La 5 d.a. am plecat toti cu un vapor intr-o excursie pe Taiza pana aproape de mare, sa vedem docurile Londrei si Green-wich. Pe vapor ni s-a servit masa. La 10 seara am fost la faimosul Tower, unde am asistat si la ceremonia cheilor.
Maine la dejun santem iar invitati de ministru la Hotel Ritz. In onoarea noastra a poftit cativa scriitori si politicieni englezi filoromani; de asta data vor fi si doamne, nu stiu cine.
De altfel maine e ultima zi la Londra. Poimaine, joi, la 11 dimineata, plecam la Paris, unde vom ajunge la 6 seara. Ce crezi, voi gasi acolo scrisoarea ta?
Ziua de maine vreau sa complectez ce voi mai putea cumpara. Seara e banchetul mare oferit de radiofonia engleza. Am uitat sa-ti spun ieri ca aseara am inagurat noile haine la masa cu Buzdugan.
Multe, multe imbratisari.

Liviu





Scrisoare Liviu Rebreanu 19 iunie 1934


Aceasta pagina a fost accesata de 1205 ori.
{literal} {/literal}