Scrisoare Liviu Rebreanu 19 martie 1931

Scrisoare Liviu Rebreanu 19 martie 1931

de Liviu Rebreanu


Timisoara, joi 19 martie 1931

Fanny draga,



Nu stiu de ce am impresia ca a inceput sa se ai parga ghinionul si ca de-aci inainte au sa iasa mai bine conferintele mee, fireste, in ce priveste partea materiala, caci la sucesul oral si literar n-am a ma plange, dimpotriva.
Despre Timisoara mi se spusese ca are sa fie mai prost si, totusi, a iesit relativ bine; mi-a ramas net 3.600 lei, in afara de cheltuieli. Cand ma astepta la rau, rezultatul mi se pare bun. In sfarsit, maine dimineata voi putea trimite de aici 11.500 lei la banca, intaia trimitere. N-am vrut sa trimit sume ridicole, de aceea am asteptat pana am rotjunit eva. Sper ca pana la Oradea vom ajunge sa fi echilibrat complect cheltuielile cu incasarile, adica sa fie amortizate toate cheltuielile prealabile facute: afise, permise, corespondenta, Giovani etc. Incat de-acolo inainte sa pot spune ca incasarile nete ce voi face vor fi si beneficiu net. In sfarsit am imensa rabdare si incredere.
Nu stiu ce faceti voi, veniti la Cluj ori nu veniti? Mi-ar parea bine sa veniti din egois, a sa ma mai scapati de unele lucruri, diferite fleacuri ce mi se daoga la bagaje, carti, reviste, rfe etc. In plus ca v-ati mai racori si voi. In orice caz eu descind la Hotel New York, voi sosi noaptea la 2 1/2, caci nu e chip sa plec altfel. Am, deci, sa va caut. Daca voi ati sosi ai tarziu, de asemenea sa intrebati de mine.
Vremea s-a facut mai primavarateca parca inadins, vestind un mers mai bun in toate.
Va imbratisez cu toata inima mea impreuna.

Liviu





Scrisoare Liviu Rebreanu 19 martie 1931


Aceasta pagina a fost accesata de 1089 ori.
{literal} {/literal}