Scrisoare Liviu Rebreanu 1 august 1924

Scrisoare Liviu Rebreanu 1 august 1924

de Liviu Rebreanu


Bucuresti, 1 august 1914


Draga Fanicule,




Nici Sorbul n-a venit, nici la Minulescu n-am fost. Am primit insa scrisoarea ta pe doua file separate. Ii pare bine ca aveti cunostinte bune cu care va puteti distra ca sa va treaca vremea mai frumos.
N-am mai inlocuit puiul omorat si dulceata nu mai facem caci prunele nu sant bune inca pentru dulceata. De altfel, de-abia ieri am pus mana pe zahar si numai pe 10 kg care m-au costat 265 lei. Pentru ca e cubic, n-as vrea sa-l stric. Il las asa pana veniti voi.
Ieri am mancat la 3, caci la 4 a trebuit sa vad un film care m-a distrat cu niste interesante lupte cu tauri, In principalul rol feminin joaca iubita Puicutii, acea frumoasa Raques Meller, despre care se zice c-ar fi ovreica romana.
Cum iti spuneam, Sorbul n-a venit. La Minulesc n-am mers, fiindca el a trebuit sa se duca intai sa ia masa cu nu stiu cine si eu n-am fost dispus sa incepem citirea piesei la 10 noaptea, incat sa ma tie peste 12. Am amanat-o pentru asta-seara.
Astfel am fost acasa iar la 9 1/2 si am apucat sa bat la masina articolul despre miscarea teatrala, pe care l-am ispravit printre picaturi. Fiindca in Calendar se pun si fotografii de-ale actorilor si autorilor, am poruncit sa puie si fotografia ta, desi nu era prea cuviincios cand iscalesc eu articolul. Cum insa a trebuit sa te pomenesc de doua ori in articol - pe dreptate - cred ca n-o sa se faca gaura in cer punand si fotografia ta, desi dintre cele tinere tu esti singura. Poate sa mai pun pe Lily Popovici sau Zimniceanca, ca sa nu par partinitor.
La miezul noptii mi-am inceput apoi iar munca cea adevarata si am continuat-o pana acum cand e 8 dimineata. Ma simt cam obosit si las continuarea pe deseara. Mai ales ca a mers destul de bine si cu harnicie.
Stii ca am suprimat din menu inghetata de zmeura care iese intotdeauna idioata. De asemenea am pus-o pe Ana sa-mi ia si struguri. In sfarsit ma invartesc grozav. Am poftit chiar la o supa cu orez batuta cu ou! Ceva fantastic! Dar nu stiu ce sa fac pe urma cu carnea, caci rasolul nu-l doresc. O sa mai vedem, poate ca-mi trece pofta.
M-am intins la convesatie si am dat in ale bucatariei. Probabil fiindca toata noaptea am scris un banchet egiptean. Uf!
Sarut mana, fetelor iubite si delicioase! Nu mai soseste 15 august? Bine baremi c-am intrat in luna noua!
Miliarde de sarutari!

Liviu





Scrisoare Liviu Rebreanu 1 august 1924


Aceasta pagina a fost accesata de 1119 ori.
{literal} {/literal}