Scrisoare Liviu Rebreanu 20 iunie 1934

Scrisoare Liviu Rebreanu 20 iunie 1934

de Liviu Rebreanu


Londra, miercuri, 20 iunie 1934

Draga mea Fanny,



Ultima scrisoare de-aici o incep la 6 d.a., cand am terminat toate cumparaturile posibile, si voi termina-o la noapte, dupa banchetul care are loc chiar in hotelul nostru. Deci sa incep pe rand.
Dimineata am vrut sa ma tund, dar am renuntat fiindca era prea multa lume la frizerul hotelului. Pe urma, la 10, a iesit cu Corneliu pentru cumparaturi. Ne-am oprit mai intai la Penberthy's, cea mai mare casa de manusi din Londra.
N-am gasit de porc, cu voiai tu,dar ti-am luat patru perechi, modele incantatoare, din alta piele. Cred ca o sa-ti placa. La Paris voi inerca daca se vor gasi si de porc, impreuna cu geanta. Daca nu, voi mai lua altceva.
De-aci am mers la agentia Cook, de ne-am luat tichetele de drum pana la frontiera romana. Trebuie sa stii ca am renuntat a mai trece prin Viena si ca de la Berlin voi veni direct acasa, pe la Cernauti.
Am trecut apoi la Harrods, unde am cuparat ciorapi pentru Radu si mine, cateva cravate si un fular pentru frac. Ti-as fi luat si tie aici, dar nu erau patrate, cum vrei tu, incat si asta va trebui sa ti-o iau de la Paris.
La 1 1/2 am trecut la Hotel Ritz, unde, cum ti-am scris ieri, eram invitati iar la masa. In afara de ministru, de la legatie n-a mai fost decat Ciotori, pe urma d-na si d. Lepeart, seful departamentului de propaganda de la Ministerul de Externe britanic, d-na si d. Hall, un scriitor englez care a scris o carte foarte interesanta cu subiect din Romania, si inca doua doamne batrane care nu stiu cine erau.
Am aranjat definitiv cu ministrul sa-mi dea un curier. Astfel toate lucrurile cumparate le voi pune intr-un geamantan pe care nimeni n-are voie sa-l deschida la frontiere. De la Ritz ne-am dus din nou la Burberry si mi-am luat stofa pentru palton si o pereche de pantofi. De asemenea ti-am mai cumparat si tie un pardesiu de ploaie foarte frumos, gata, putin scump, aproape 4.000 lei. Sper si doresc mult sa-ti faca placere.
Am mai cumparat apoi un geamantan ieften, in care sa pot impacheta toate lucrurile prohibite. Consult listele voastre si constat cu bucurie ca am putut cumpara tot ce a fost de luat de aici si chiar mai mult...
Nu mai adaog multe. Banchetul a fost ca toate, idiot. A trebuit sa stau pana la 12. Pe urma am facut bagajele. Si acuma e ora 2 noaptea. Mi-e somn. Maine la 11 dimineata, plecarea spre Paris din gara Victoria. Maine seara iti voi scrie de-acolo. Pana atunci, noapte buna, Fanisor scump!

Liviu






Scrisoare Liviu Rebreanu 20 iunie 1934


Aceasta pagina a fost accesata de 1253 ori.
{literal} {/literal}