Scrisoare Liviu Rebreanu 20 martie 1931

Scrisoare Liviu Rebreanu 20 martie 1931

de Liviu Rebreanu


Arad, 20. III. 1931

Draga mea Fanny,




Gand la gand. Tocmai aseara, la Timisoara, iti scriam despre venirea voastra la Cluj si ca o sa va caut sau sa ma cautati voi la New York. Aici gasesc scrisoarea ta cu aceeasi preocupare, dar cu o rautate la sfarsit. Nici in scrisoare nu-ti poti retine izbucnirea.
Ca noutate trebuie sa-ti spun ca inca de la Timisoara merg paralel cu turneul Marioarei Voiculescu. Conferinta mea e la 5 sau 6. iar seara joaca ea. Asa a fost ieri la Tiisoara, si azi aici; asa va fi si maine la Oradea, si poimaine la Cluj. Agreabil cred ca nu li-e nici lor si nici mie. Eu ieri i-am evitat si nici n-a dat cu ochii cu ei. M-am dus la 9 seara la culcare. Aici mi-a fost imposibil. Au venit toti la conferinta si au venit la sfarsit la felicitari.
Daca maine la Oradea voi putea incepe exact la 5 d.a., atunci sper sa prind acceleratul de la 6 3/4 si sa fiu pe la 101-1 la Clj. Ma tem insa ca va fi imposibil, caci lumea nicairi nu vine exact. Totusi imi pregatesc geamantanele pentru orice eventualitate. In cazul cel ai rau la 2 1/2 sant la New York dupa voi.
Aici a mers mai binisor. Reteta bruta 7.355, cheltuieli de spectacol 1.652, incat mi-a ramas net 5.700 lei. Sper ca ne vom indrepta treptat.
Va imbratisez cu drag,

Liviu





Scrisoare Liviu Rebreanu 20 martie 1931


Aceasta pagina a fost accesata de 1184 ori.
{literal} {/literal}