Scrisoare Liviu Rebreanu 21 august 1920

Scrisoare Liviu Rebreanu 21 august 1920

de Liviu Rebreanu


Bucuresti,
sambata 21 august 1920
ora 5 d.a.



Iubita mea nevestica,



Pe care in curand am s-o strang in brate, desi asteptarea mea s-a schimbat in mirare si mirarea in intristare, de cand, cu toate conversatiile mele cotidiane, primesc raspunsuri la intervale intamplatoare. Nimic n-am primit de la tine prin posta, desi eu iti trimit zilnic. Si-apoi stii tu bine cat nu-mi place mie sa conversez singur.


Dar acuma toate n-au importanta. Acuma sant aproape de sfarsit si peste cateva zile vin la voi.

Ieri nu ti-am scris. Ieri, adica vineri. Joi seara am scris Puicutii, raspuns la ilustrata ei, o carte postala. Pe urma m-a cuprins scrisul si am tras la Ion pana la 9 1/2 dim. Am fost asa de obosit ca, desi voiam sa ma scol la 3 d.a., nu m-am trezit pana la 6. Fiindca trebuia sa ma duc grabnic in oras din pricina banchetului Eftimiu pe care-l organizez eu, m-am imbracat repede si am sters-o. Am fost cu Corneliu de am platit la Hotel Boulevard costul banchetului, iar dupa cina ne-am dus de-am asistat, la Teatrul National, dintr-o loja, la banchetul dat lui Joffre de catre Primaria Capitalei. Am, fost impreuna cu Minu, Corneliu, Nanu poetul si doctorul, si am stat pana dupa 11. Astfel cand am venit acasa era aproape ora 12, ora cand trebuia sa-mi incep munca mea la Ion. Am scris deci toata noaptea si de-abia acum, dupa ce m-am odihnit putin, vin iar la conversatie cu tine. Asta-seara, la 9, avem banchetul lui Eftimiu. Cred c-o sa iasa bine. Vom fi vreo 60 de persoane, intre care sunt 16 de la voi, de la teatru. Nu e nici o cucoana. Am sa-ti screiu maine detaliat si sa-ti trimit menuul.
Altfel nu avem pe-aici noutati, decat ca maine, dumineca seara, ispravesc cu Ion. Mai am 24 pagini de transcris in total. Ura! Bine c-am sfarsit. Voiam sa mai termin doua nuvele, dar nu mai fac nimic. Ma odihnesc luni, marti, miercuri, iar joi dimineata plec la tine, maicuta draga si mult dorita. Joi seara cred ca dorm palnga tine, daca voi gasi in Constanta automobilul. Acuma te las cu drag si te rog sa pupi de multe ori pe Puicuta, pe care am inscris-o la liceul vostru, desi mai trebuie sa-i depun un act de vaccina nou.
Multe, multe si nerabdatoare imbratisari.


Liviu




Scrisoare Liviu Rebreanu 21 august 1920


Aceasta pagina a fost accesata de 1339 ori.
{literal} {/literal}