Scrisoare Liviu Rebreanu 24 iulie 1929

Scrisoare Liviu Rebreanu 24 iulie 1929

de Liviu Rebreanu


Orlat, 24 iulie 1929, miercuri

Mult iubitele mele,



Iata ultimele randuri ce vi le adrez la Lido. Sper ca au sa va gaseasca inca acolo, ca vor sosi la timp. A primit scrisoarea prin care-mi spuneti ca plecati la 1 august. Eu atunci voi fi la Bucuresti. Sa calatoriti sanatoase si vesele. La Paris insa n-am sa va pot scrie pana ce voi primi vesti de la voi. Imi spuse dr. Nanu ca v-ati interesat de Hotel du Helder; ceea ce inseamna ca nu ai vreti sa trageti la Etragers. Hoatelor, hoatelor - si mie nu mi-ati spus nimic! Astfel va trebui s-astept pana ce-mi veti scrie voi. Eu voi fi inapoi aici la 5 agust ca sa termin cu Craisorul. Nu-l pot sfarsi acuma, caci imi iese mai mare decat crezusem. Macar de-ar iesi si bine. Pana la 20 august insa voi fi sper complect gata.
Despre chestiile banesti v-am scris cand v-am trimis banii. Sper ca i-ati primit si ca la Paris ii veti gasi la banca. Asa ca nu mai insist acuma.
Tita zice ca v-a scris si ea. Tot n-a venit faimosul "viitor". Dar cu contele vostru ce-ati mai aranjat? In orice caz, fotografii nostime. Cred ca cel putin v-ati distrat bine si v-ati innegrit dupa cum se cuvine. Ma mir ca n-ati dat peste romani si la Lido. D-na Frollo nu putea sa lipseasca din Venezia. Nu mi-ati mai spus deloc cum ti-ai dus-o cu masa, daca ati fost multumite? Dar despre astea o sa-mi spuneti si la intoarcere. Maine scriu d-nei Bousquet la Paris anuntand-o ca o veti cerceta. Deci, drum bun si noroc in toate!
Va urmareste peste tot cu emotie toata dragostea mea.


Liviu




Scrisoare Liviu Rebreanu 24 iulie 1929


Aceasta pagina a fost accesata de 1208 ori.
{literal} {/literal}