Scrisoare Liviu Rebreanu 25 iulie 1924

Scrisoare Liviu Rebreanu 25 iulie 1924

de Liviu Rebreanu


Bucuresti, 25 iulie 1924


Draga Fanny si Puicuta,



Am venit ca un pasa. Am trecut printr-o regiune ploioasa, vreo jumatate de ora; incolo, caldura, dar suportabila. De asemenea si aici. Masa ma astepta: ochiuri, chioftele, inghetata de zmeura. In plus, un kg dulceata de zmeura ce facuse Ana in lipsa mea, fiindca gasise cu 35 lei kg.
Mi-am luat indata in primire afacerile: filme, intrevederi, Capsa, scris.
Am gasit in Bucuresti pe Dariu Pop, venit pentru necazuri de-ale lui. L-am poftit azi la masa ... Acuma, de dimineata, ma duc la alt fil si la Ministerul Instructiei pentru Aderca, Struteanu si altii, o interventie.
Am aflat in ctuie doua scrisori ale voastre dragute; pe-atunci inca nu se ivise gravitatea maicutii. Dar despre vizita de la cabaret nici pomeneala.
Acuma sa-i spuneti Anicutii ca, din nefericire, vestea ce a aflat-o e adevarata. A fost intr-adevar suprimata de la Teatrul National. N-am putut afla pe ce data, exact; dar, fiindca inaintarile sant facute pe 1 octomvre, e probabil ca si suprimarile sant pe aceeasi data.
V-am trimis si o Rampa cu toate numele celor taiati; daca credeti aratati-o si ei.
Daca vrea sa faca vreo interventie trebuie sa se grabeasca. Interventia trebuie sa vie prin Marzescu si Mavrodi, ca sa aiba sanse bune de izbanda. In astfel de imprejurari prezenta ei aici ar fi de dorit. De altfel, toti cei care o intereseaza pe ea se afla in Bucuresti si s-ar putea regula lucrurile repede si bine, cred.
Si cu acestea am terminat. Mai ramane sa va impachetez aici un milion de imbratisari si apoi sa va zic cu drag la revedere.

Liviu




Scrisoare Liviu Rebreanu 25 iulie 1924


Aceasta pagina a fost accesata de 1179 ori.
{literal} {/literal}