Scrisoare Liviu Rebreanu 25 martie 1931

Scrisoare Liviu Rebreanu 25 martie 1931

de Liviu Rebreanu


Deva, 25. III. 1931, miercuri

Fanny draga,


Am sosit aci destul de bine la ora 1 1/2 si am dormit dupa-aiazi, fiindca azi-noapte a trebuit sa ma scol la 4 ca sa plec u masina prefetului la Sighisoara, de unde sa pot lua un tren convenabil de legatura.
Confeinta a fost la 9 1/2 seara in palatul Cazinoului National. O sala simpatica, negresit, dar modesta. Nu stiu inca rezultatul material, aci de-abia maine dimineata am sa fac socotelile cu agentul teatral. Sala a fost plina dar cam mica. In sfarsit.
De-aci voi pleca aine la ora 11 1/2 iar la 1 1/2 voi fi la Alba Iulia.
Vreau chiar de aici sa te vestesc ca sambata seara, la 10 1/2, voi trece pe-acasa pentru o ora si jumatate, caci trenul meu spre Galati pleaca tocmai la 12 1/2. Te-as ruga sa-mi faci un servii anume, ca sa fiu sigur, sa-mi iei tu un loc in vagonul de dormit, clasa II, la trenul 801, care pleaca sambata noaptea, la 12 1/2 din Bucuresti, si soseste dumineca dimineata la 7 1/2 la Galati. Mi-e teama ca n-am sa gasesc loc, mai ales fiind sambata seara, daca nu iau bilet dinainte si pe-aici n-am de unde. Altfel ma las in grija ta.
Vasile sa vie la gara cu masina, fiindca am sa las geamantanul acasa; voi pleca imbracat gata la Galati si numai cu trusa de voiaj, iar seara la 9 1/2 voi fi inapoi.
Sper ca tu ai sosit cu noroc si fara durerea cea oribila de dinti.
Imbratisez mai mult pe Puicuta mea scumpa, careia nu i-am scris special nici un cuvant, fiindca sant mereu in goana.
Pe tine ca totdeauna,

Liviu






Scrisoare Liviu Rebreanu 25 martie 1931


Aceasta pagina a fost accesata de 1244 ori.
{literal} {/literal}