Scrisoare Liviu Rebreanu 26 octombrie 1918

Scrisoare Liviu Rebreanu 26 octombrie 1918

de Liviu Rebreanu


Iasi, vineri 26 oct. 1918


Fanicule drag,



Iti scriu acuma fara sa stiu sigur daca iti mai ajunge scrisoarea aceasta. Caci, cel putin asa se spune aici si chiar ziarele anunta, nemtii pleaca din teritoriul ocupat si deocamdata s-ar fi intrerupt orice legatura cu Bucurestii. Asta inseamna ca cu mai mult de azi intr-o saptamana voi fi acasa si eu. Pana atunci ma silesc sa cumpar de toate; maine ridicam de la aprovizionare ce ne-a aprobat. Intre altele 5 kg zahar etc. Asa ca voi veni eu cu cate ceva. M-am gandit sa-ti fi trimis 100 lei, dar acuma mi-e frica; nu stiu daca iti va ajunge scrisoarea chiar. Asa ca renunt. De-mi vor ramane bani, acasa voi ajunge cu ei, desigur.
Se zice ca nemtii se retrag si in urma lor ocupa trupele noastre. Nu stiu insa nimic sigur; nimeni nu stie. Lucrul principal este ca ne apropiem acasa. Acuma, intr-adevar, e numai chestie de zile.
Pana atunci eu traiesc cum pot. M-am apucat iar de scris. Ceva nostim de tot. Ai sa vezi.
A inceput sa fie mai frigut pe aici, dar inca n-am luat paltonul, caci nimeni nu umbla cu palton. In odaia mea insa nu e frig. Nu deschid geamurile si asa ramane caldura. E bine. Cateva zile vor trece oricum.
Te las acuma. Nu voi sa scriu multe, neavand siguranta ca va ajunge la destinatie. Voi insa sa te sarut chiar fara siguranta de-a primi sarutarile mele.


Liviu




Scrisoare Liviu Rebreanu 26 octombrie 1918


Aceasta pagina a fost accesata de 1222 ori.
{literal} {/literal}