Scrisoare Liviu Rebreanu 27 iulie 1924

Scrisoare Liviu Rebreanu 27 iulie 1924

de Liviu Rebreanu


Bucuresti, 27 iulie 1924


Draga Fanny,


Pana acum n-am primit nimci de la voi; sper ca a sosi dupa-amiazi.
Am o noutate grava: azi-noapte mi s-a prapadit un pui. Nu stiu de ce, probabil un sobolan, i-a mancat capul, gatul si un sold. Sant dezolat. Il voi inlocui. M-am inteles cu Ana sa aduca de-aci incolo puii in spalatorie peste noapte. De altfel, madam Juji spune ca si lor li s-a intamplat asa ceva asta-toamna. Ce sa fac? Paguba.
Alta. Ieri, iesind, m-am dus la Morel sa vad casa. Catastrofa! A noastra e palat pe langa ceea ce am vazut. O singura odaie ca luma, incolo doua chichinete mizerabile si niste coridoare spaimantatoare. I-am si spus ca de mi-ar plati el 100.000 lei pe an si nu m-as baga in asemenea nenorocire ... Prin urmare, ai scapat de grija asta; vom putea cauta casa chiar pe cheiul tau dorit, daca scoala Puicii va fi pe-acolo.
Altfel nici o noutate. Scriu, fara mari rezultate. Sper ca-mi voi lua azi-maine avantul cel mare. Am insa lucruri intr-adevar mari. Aveti sa vedeti.
Pe Ana am pus-o sa va spele rufele. Ieri le-a si facut. Acuma sa vad cum sa fac cu trimisul. Te pomenesti ca tot eu o sa le aduc.
Deocamdata insa trebuie sa ma multumesc cu un car de sarutari pe care vi le trimit prin posta si cu toata iubirea.

Liviu





Scrisoare Liviu Rebreanu 27 iulie 1924


Aceasta pagina a fost accesata de 1088 ori.
{literal} {/literal}