Scrisoare Liviu Rebreanu 29 iulie 1924

Scrisoare Liviu Rebreanu 29 iulie 1924

de Liviu Rebreanu


Bucuresti, 29 iulie 1924


Scumpa si sfanta nevasta,



Intr-un post-scriptum de ieri v-am spus ca am primit dupa-amiazi scrisorile voastre. Pentru Puica voi pregati o scrisoare speciala indata ce ma voi mai usura putin cu munca. Deocamdata sa nu uit: te rog mult cumpara-i tu papucii pe care-i doreste fata, sa aiba si ea, ca doar e, ma-ntelegi, mare. Eu, atunci, am uitat sa-i fac placerea asta. Costul ti-l rambursez cand vin. Am sa ma bucur cand ma vei anunta ca a incaltat papucii turcesti...
In clipa cand m-am sculat ieri, Ana ma evsteste c-a sosit cucoana Anicuta. Cu regret i-am trimis vorba ca dorm inca, fiindca eram grabit sa plec la comisie s-mi era teama sa nu ma tina prea mult de vorba. Pana sa mananc, m-a chemat totusi la telefon. Ce mi-a vorbit ba ba fi spsu ea: sa pun o vorba la Corneliu si la membrii din comitet. Voi face-o. In schimb am rugat-o sa-ti aduca rufele, cred ca le-ai primit si esti multumita.
Mi-a scris Sorbul, anuntandu-si vizita aici pe joi. Il astept cu bine. Il doare mereu directia teatrului din Timisoara.
Ieri trebuia sa va scriu ca Minulescu merge pentru vreo zece zile la Constanta. Bine ca nu v-am scris, fiindca nu mai merge acolo, ci la Caciulata.
Aseara, pe la 11, m-a chemat iar la telefon d-na Cosoiu sa-mi spuie ca ti-a telegrafiat rugandu-te sa-i opresti camera la Bulevard. Asta a fost pretextul; realitatea am inteles-o: piesa. A inceput sa devie cam plictisitoare cu atata pisalogeala. Va trebui, prevad, sa-i aplic sistemul aplicat lui Caton de a nu mai raspunde.
Imi fac mare placere povestirile voastre despre diversele aventuri ce le aveti cu baile. Sa fiti sanatoase si sa va simtiti bine!
A, zici de Dariu ... dar n-a venit la masa, pentru ca a intarziat la minister. Fireste, eu nu l-am asteptat, ci am mancat linistit la vreme.
Cu scrisul inaintez mereu cand mai bine, cand mai potrivit, dupa imprejurari si dupa inspiratie.
Ei, dar m-am intins si-i vremea culcarii. Primiti deci cuvenitele biliarde de sarutari si noapte buna!


Liviu





Scrisoare Liviu Rebreanu 29 iulie 1924


Aceasta pagina a fost accesata de 1257 ori.
{literal} {/literal}