Scrisoare Liviu Rebreanu 29 iunie 1934

Scrisoare Liviu Rebreanu 29 iunie 1934

de Liviu Rebreanu


Berlin, vineri, 29 iunie 1934

Fanisor drag,



Ziua de azi n-a prea avut nimic deosebit, incat si eu voi fi mai scurt.
In primul rand ne-am ridicat biletele la vagonul de dormi, ca sa fim in deplina ordine. Incat, cum ti-am mai scris, de mai multe ori, de-aici plec dumineca dimineata la ora 8 3/4 si voi sosi la Bucuresti luni la ora 5 d.a. cu trenul care vine dinspre Grigore Ghica Voda-Cernauti.
Restul, inainte de amiazi, l-am petrecut vizitand regiunea castelelor imperiale si indeosebi monumentul Soldatului Necunoscut, iar pe urma am stat la o cafenea pe Unter den Linden, cu vitrina ridicata, sa cascam gura la forfota metropolei.
Dupa-amiazi la 5 am plecat la gradina zoologica, una din cele mai frumoase si mai bogate din lume. Am stat acolo pana seara, cand voiam sa mergem la premiera filmului Sylvia, la unul din cele mai mari cinematografe, Glroia Palast. Din nenorocire era vandut complect pentru toata ziua, incat am luat metroul si ne-am intors binisor la hotel. Astfel, la 10 1/2 sant in camera mea examinandu-mi lucrurile cumparate. Fiindca totusi am cumparat sase perechi de ciorapi pentru voi, care mi s-a parut frumosi si nu prea scumpi, dar de matase artificiala. Daca o sa va placa bine, daca nu... Fiindca mi-am cumparat si niste izmene speciale, nostime si intr-adevar ieftene, 65 lei perechea. De asemenea mi-am luat un costum de baie Janhen cu un pret care la Bucuresti ar parea ridicol. Manusile de porc lungi, despre care ti-am spus ca le-am vazut intr-o vitrina, nu mi-au placut. Ordinare si mi se pare ca nici nu sant piele de porc veritabila, ci un fel de imitatie. N-am luat. Inca. Am sa caut maine la Wertheim, sa vedem. Ei si acuma te pup, Fanisor, cu noroc.


Liviu






Scrisoare Liviu Rebreanu 29 iunie 1934


Aceasta pagina a fost accesata de 1228 ori.
{literal} {/literal}