Scrisoare Liviu Rebreanu 2 august 1924

Scrisoare Liviu Rebreanu 2 august 1924

de Liviu Rebreanu


Bucuresti, 2 august 1924


Iubitele mele,



Am primit aseara doua scrisori Fanny (30 si 31 iulie si una Puia. Cu toata bucuria. Au sosit se vede tarziu. La 6 3/4, cand am iesit eu de acasa, nu erau. Le-am gasit la 11 1/2 cand am venit de la Minulescu.
Piesa lui Minulescu e nostima si neinsemnata. Are haz, are inventie, dar nu ramane nimic din ea. E prea la suprafata, iar cand incepe pasiunea e artificiala pana la imposibil. Totusi poate sa placa, desi nu cred intr-un adevarat succes ... Ii trebuie negresit pentru rolul principal un actor ca Iancovescu; chiar i-o va citi lui Iancovescu ( actorul si regizorul Ion Iancovescu) s-o joace eventual la Teatrul Mic. Ca femeie i-ar trebui una a la Voiculeasca (actrita Marioara Voiculescu). Rostul rolurilor fara importanta.
M-am intalnit aseara cu Dragomirescu, care e in trecere pe-aici pentru vreo trei zile. Vine de la Ocna Sibiului si merge la Busteni, unde are casa si unde m-a invitat sa petrecem vreo doua zile cu familia dimpreuna, adica cu voi. Din nenorocire n-am putinta. De altfel, o invitatie la fel am primit si de la Adamescu, la o vie a lui la Valea Calugareasca. Regret. Chiar vizita la Maniu, la Sovata, o aman pana dupa 15 aug. Vreau sa ispravesc cu Adam si Eva, pe urma de petreceri.
Altfel, nimic nou. Ieri am pus pe Ana sa-mi cumpere 2/3 struguri (14 lei) ca lux. Azi nu mai am ce lux sa fac, ca mi-au ramas jumatate strugurii de ieri. Dupa-masa vreau sa ma scol mai devreme sa mai bat la masina cronica teatrala, ca luni trebuie s-o dau pentru Calendar.
Am aflat de la Puica despre incidentul cu cucoana nebuna de la Mamaia. Doamne fereste! Las ca la anul o sa fie mai bine la Balcic.
Ce-i cu papucii turcesti?
Cu toate plecaciunile, al vostru,

Liviu





Scrisoare Liviu Rebreanu 2 august 1924


Aceasta pagina a fost accesata de 1223 ori.
{literal} {/literal}