Scrisoare Liviu Rebreanu 30 iunie 1934

Scrisoare Liviu Rebreanu 30 iunie 1934

de Liviu Rebreanu


Berlin, 30 iunie 1934

Draga mea nevasta,




Ultima scrisoare. S-a sfarsit plimbarea. Maine dimineata, dumineca, la 8 3/4 (vai, de cate ori ti-am scris si asta!) plec spre casa. Scrisoarea asta ar urma sa soseasca in urma mea, caci eu voi fi poimaine la 5 d.a. acasa. In speranta ca-ti va parveni inainte, voi da-o maine dimineata de-aici sa plece cu avionul, cum de altfel ti le-am trimis si pe cele de ieri si alaltaieri.
Azi-dimineata am umblat la banca de mi-am ridicat ultimul rest de marci care-mi va trebui pentru plata hotelului. Pe urma am vizitat cateva magazine mari, incepand cu Wertheim (un fel de Lafayette german), pentru manusile tale lungi de porc. Nimic nu mi-a placut Ce aduc de la Londra e infinit mai bun si mai frumos. Nici n-am mai cumparat decat fleacuri mici fara importanta.
La 1 1/2 am plecat cu masina spre legatie, de unde aveam sa mergem la consilierul Petala la masa. Cateva strazi, pe care mergeam obisnuit,fiind inchise a trebuit s-o luam prin Tiergarten, de unde am nemerit intr-un embouteillage de vehicule din care de-abia am scapat pe la 3 d.a. Astfel masa a inceput abia la 3 1/2, amicala si holteiasca, la Petala acasa. Are un apartament mare, elegant, inchiriat mobilat gata; face menaj in casa, desi neinsurat. La 5 am pornit apoi cu masina la Wann See si la Potsdam - o plimbare incantatoare, din care ne-am intors abia pe la 9 seara. Atunci am aflat din editiile speciale ca s-au petrecut oarecare lucruri grave politice aici, ca Hitler a arestat pe mai multi fruntasi politici etc., lucruri pe care le vei fi citit tu din ziare inainte de a-ti ajunge scrisoarea.
Si acum bagajele si culcarea. Si poimaine seara sper sa ma astepti cu o masa romaneasca buna, cum numai tu stii sa faci. Pana atunci totusi te imbratisez mult,


Liviu




Scrisoare Liviu Rebreanu 30 iunie 1934


Aceasta pagina a fost accesata de 1175 ori.
{literal} {/literal}