Scrisoare Liviu Rebreanu 31 iulie 1924

Scrisoare Liviu Rebreanu 31 iulie 1924

de Liviu Rebreanu


Bucuresti, 31 iulie 1924


Prea sfanta nevasta si nu mai putin sfanta Puica,




Ziua de ieri a fost fara de scrisoare. Probabil ca azi vor sosi doua. Le astept si ma bucur de ele cu anticipatie.
Aseara am ascultat piesa lui Camil (cu referire la Jocul ielelor). Nu-i rea, in orice caz e jucabila. Pacat ca tu n-ai rol in ea. De ltfel, cand vei veni, ai sa vezi tot repertoriul ce si l-a facut Corneliu si sa-ti alegi in ce vrei sa joci. Deocamdata se vor juca in matineuri Eroul (Un erou de N. Kiritescu) si Casnicia (O casnicie de Gh. Ursaki), incat vei juca de la inceput. Pentru noutati e nevoie negresita sa vezi si tu si sa ne consultam indeaproape.
I-am spus de Anicuta. N-o vrea deloc. Tu nu-i spune insa ei. Recunoaste ca are drept la pensie si chiar o sa-i dea. In sfarsit l-am convins sa-i faca loc la vreun teatru de provincie, poate la Cluj sau Timisoara. A consimtti. O sa mai vorbim si o sa vedem. Pacat ca n-a fost ea aici, ca Marzescu a venit chiar in ziua cand ea se intorcea la Constanta.
Acuma astept pe Sorbul. Adica vorba vine, caci nu ma culc azi mai devreme, caci la patru d.a. trebuie sa vad un film. Poate ca va merge si el cu mine, de va sosi.
A, stiti ca Ana m-a interpelat pentru lemne, ca i s-au ispravit. Cu regret am refuzat. Sa mai evdem. Poate cadem de acord.
Atatea sant noutatile si ca ieri a fost cam cald. In schimb in cursul noptii, a stropit putina ploaie. De altfel, am avut o noapte ticaloasa; am fost tampit de tot, Doamne fereste!
Si acuma sarut mana, fetelor dragi si iubite! Sa fiti sanatoase si petrecere frumoasa, caci m-a cuprins somnul, desi n-am scris mare scofala.
Noapte buna!

Liviu




Scrisoare Liviu Rebreanu 31 iulie 1924


Aceasta pagina a fost accesata de 1252 ori.
{literal} {/literal}