Scrisoare Liviu Rebreanu 4 iulie 1922

Scrisoare Liviu Rebreanu 4 iulie 1922

de Liviu Rebreanu



Bucuresti
marti, 4 iulie 1922



Dragile mele fetite scumpe,




Pana acuma, 1 1/2 noaptea, m-am trudit cu cartile, de le-am aranjat, in sfarsit. Toata ziua asta am facut, caci imi stateau pe suflet, cuprinzand tot biuroul si servind inmultirea dezordinei. Dar, slava Domnului, am terminat si am facut putina ordine. De-acuma doar sa le inventariez cand voi fi liber, dupa-amiezile.
Cand va spuneam, toata ziua cu cartile m-am baabanit. Am iesit de-abia la 12 1/2 direct la masa, intalnindu-ma cu Stamatiad, care acuma a sosit la Arad. Masa am luat-o cu Corneliu, Vasile Savel si deputatul Buzdugan, la Europa. Am venit imediat acasa si am continuat pana la 6 cu cartile. Apoi am fost la dentist si la 7 am ajuns la Benvenisti, care de-abia maine imi va da parale. Pe urma la 7 3/4 am sosit la Elizeu, la o intalnire cu Mircea Radulescu, pentru organizarea sezatorilor in Ardeal. N-am hotarat inca nimic precis. La 8 1/4 masa cu Stamatiad si dr. Nanu.
La Capsa a fost lume mai multa: Steriade, Storck, Darascu ... Si Steriade cumpara un loc la Mangalia ... Pe Demetricu nu l-am mai vazut probabil maine seara.
Pe-acasa nici o noutate. Lenuta s-a mai inzdravenit si a lucrat azi, nu stiu ce. Sora ei a facut curatenie mare pe jos. Maine voi pune-o sa faca si sus. Seara, cea mica a plecat de acasa ... Acuma sa-mi vie subreta ca sa va pot trimite mai repede lucrurile toate.
Astea-s noutatile mele de azi. Mai astept si de pe la voi. Ati gasit odaie? Bine cu baile? Cu Rozeanu? Ce mai e cu d-nii Grigoriu? Dar prefectul? Alte cunostinti?
Ei, fetelor, fiindca s-a epuizat stofa - noapte buna! Sa-mi avz putin de Padurea mea. Maine seara incepe munca. Doamne ajuta!
Va imbratisez de multe, multe ori cu iubire.


Liviu





Scrisoare Liviu Rebreanu 4 iulie 1922


Aceasta pagina a fost accesata de 1244 ori.
{literal} {/literal}