Scrisoare Liviu Rebreanu 5 august 1924

Scrisoare Liviu Rebreanu 5 august 1924

de Liviu Rebreanu


Bucuresti, 5 august 1924

Iubita sotie si fetita,



Cu scrisoarea mea de ieri s-a intamplat o intreaga halima. Intai am uitat s-o las Anei s-o pie la cutie, pe urma, cand m-am sculat, mergand la film, am luat-o s-o pun eu; fireste am uitat-o in buzunar pana seara, cand in sfarsit am incredintat-o cutiei de la Continental. Sper totusi c-aveti s-o primiti, desi nu erau in ea mari noutati.
Ieri cand m-am sculat, am gasit pe Sorbul sosit. Fiind luni si avand doua filme de vazu, m-am sculat la 1 iar la 2 am luat masa cu Sorbul dimpreuna, cand a venit pentru teatrul din Timisoara, unde umbla sa fie director; si, sarmanul, nimeni nici nu vrea sa auda macar.
Credeam ca are sa ma insoteasca la filme. Asi! A ramas aici sa vorbeasca la telefon, intre 5-6 cu Ionel, fiindca il gasise, sa ai si pe Sereda s-o lase in vilegiatura la Maca. Or, fetita, cum a vazut c-ar fi sa ramaie singura, a inceput sa urle. Asa ca azi la 2 d.m. cand pleaca Sorbul spre casa, urmeaza ca Ionel sa-i aduca pe Sereda la gara, s-o ia acasa - dupa o vilegiatura de o zi plina de lacrami amare.
Dupa sedinta comisiei, intalnindu-ma cu Sorbul, imi spune ca a avut la telefon surpriza de-a vorbi cu tana Fanny. Bravo! Zice ca i-ai fagaduit ca revii azi; te voi astepta pana la 6, caci atunci trebuie sa plec la Cartea Romaneasca pentru niste afaceri.
Apropo, voi cum o duceti cu banii? Aveti? O sa va ajunga pana la 15? Daca aveti vreo nevoie, scrie-mi din vreme, sa vin sa va aduc tot ce va trebuie.
Astea-s noutatile zilei de ieri ... Altfel scriu, scriu ... Si ca punct absolut personal: mi se pare ca m-am constipat. De vreo doua zile parca am un bolovan in burta. Diseara voi lua o sare amara zdravana, sa vedem daca-i rezista bolovanul.
Si, dupa asemenea intimitate odioasa, primiti totusi sa va trimit milioane de imbratisari!

Liviu






Scrisoare Liviu Rebreanu 5 august 1924


Aceasta pagina a fost accesata de 1299 ori.
{literal} {/literal}