Scrisoare Liviu Rebreanu 5 iulie 1924

Scrisoare Liviu Rebreanu 5 iulie 1924

de Liviu Rebreanu



Bucuresti,
sambata, 5 iulie 1924


Draga Fanny si Puicuta,



In sfarsit, am primit intaia voastra scrisoare si sunt bucuros ca ati sosit cu bine si v-ati instalat frumos. Despre chestiile teatrale, pentru care mi-ai trimis o taietura de iar, ti-am scris in prima scrisoare pe larg. Cred ca ai primit-o, a fost recomandata. A doua, cea de ieri, a mers simpla, ca sa pun la incercarea Anei tale, a voastra.
Am sa va aduc de azi intr-o saptamana geanta, precum si carti de ctire. Pana atunci petreceti si voi cu cochetarii mai ieftene. Dar la mese sa nu va iefteniti. Marea cere mancare berechet. Sa nu va caliciti. O viata are omul.
Cu Ana ma invoiesc. Maria a plecat de-atunci seara si n-am mai vazut-o. Nici pe ma-sa. Atat mai bine.
Munca merge, merge mereu. Noaptea asta n-a fost prea rodnica. M-am caznit mult si cu rezultate putine. Ce sa faci? Asa merge. Chiar m-am lasat mai devreme decat scrie la program. E de abia 8 1/4 si am inceput sa va scriu. Cred ca la 9 voi fi in pat, caci vreau sa ma scol la 5 spre a face un comision fratelui tau Ionel, de la care am primit ieri o scrisoare interesanta. Despre comision si altele, sa cititi in scrisoare; uite ca v-o trimit in original. Cum vedeti, Mitica tot cu Dida lui! Sa mai pofteasca altadata!
Alte noutati n-am. Seara o petrec regulat cu dr. Nanu, taifas si minciuni. Aseara am fost cu Corneliu. Trebuie sa stiti ca in fiecare zi ma asigura ca primul loc de societara e a tau in septemvre. Aseara ii spunea c-a vorbit aceasta si cu Valjean, care e deplin de acord. I-am repetat ca increderea mi-e in el. L-a magulit.
Acuma va las cu bine. Scrisoarea asta o trimit recomandata, sa fiu sigur.
Pa! Cu multe, multe sarutati.

Liviu





Scrisoare Liviu Rebreanu 5 iulie 1924


Aceasta pagina a fost accesata de 1278 ori.
{literal} {/literal}