Scrisoare Liviu Rebreanu 6 iulie 1924

Scrisoare Liviu Rebreanu 6 iulie 1924

de Liviu Rebreanu


Bucuresti
dumineca, 6 iulie 1924


Fetelor dragi si bune,


Am primit si a doua scrisoare cu intrebarea unica asupra intamplarilor de la teatru. Explicatia e nu se poate mai simpla. Notita din Adevarul a fost data de Dem. Theodorescu, de dragul Zimnicencei, spre a face impresie asupra membrilor comitetului. El stia intentiile lui Valjean despre cei trei noi societari si a cautat sa castige pe ceilalti cu anticipatie. Iata. De altfel, dupa notita aceasta, Rampa a publicat vineri ca sedinta comitetului a fost marti, fiindca nu indraznea sa se informeze diret. Sedinta insa a fost miercuri seara, cum ti-am scris. Daca crezi, bine; daca nu, regret si ... punct.
Am luat nota ca nu mai trebuie ganta, ci numai pantofii. Ii voi aduce eu, caci ocazii n-am cum gasi, de vreme ce ies numai seara.
Ieri voiam sa va anexez scrisoarea lui Ionel. Am uitat. Uite-o acuma.
Nu faceti economii la masa, ca-i stupid. Mancati ca lumea, ce Dumnezeu! Ce-o fi, o fi!
Aici niste calduri infernale, chiar si noaptea, incat abia pot scrie Azi-noapte a mers tot asa de greu, Sperantele insa sunt bune. In orice caz stau si nu ma las. Numai de-ar mai inceta zapuseala. Toata noaptea imi sterg sudorile. Cum sa-ti vie inspiratie pe asemenea temperatura infernala? ... Ieri pe la 2 d.a. ... m-a trezit din somn caldura, s-o ia dracul!
Noutati? Nimic. Nici nu ma intereseaza acuma nimic afara de romanul meu si, fireste, voi.
Multe sarutari pana sambata cu drag,

Liviu





Scrisoare Liviu Rebreanu 6 iulie 1924


Aceasta pagina a fost accesata de 1242 ori.
{literal} {/literal}