Scrisoare Liviu Rebreanu 7 august 1924

Scrisoare Liviu Rebreanu 7 august 1924

de Liviu Rebreanu


Bucuresti, 7 august 1924


Prea iubitele mele,



Am asteptat zadarnic ieri pana la 6 telefonul; n-a sunat! Se vede ca nu s-a putut; veti fi avut alte treburi. In schimb, tocmai cand sa plec, am auzit in telefon pe d-na Cosoiu care-mi spunea ca pleaca azi la Constanta si daca am sa va transmit ceva; v-am transmis toate urarile mele de bine. De altfel pe ea nu astea o dureau, ci, fireste, piesa ei! Bine ca s-a dus!
Credeam ca ieri voi avea doua scrisori; am avut una singura de la Puicuta, eosebit de draga, fiindca era singura, sau desi!
N-am facut nici o treaba deosebita ieri. Am sfarsit ce aveam la Cartea Romaneasca (era vorba de cronica de teatru, adica de onorariul ei pe care l-am incasat ieri), am luat Femina, trei numere din Nouvelle Mode si Illustration. Nu vi le mai trimit, le veti gsi aici peste o saptamana.
Am venit acasa la 10, am facut lectura si documentare si pe urma m-am apucat de Hamma (capitolul trei din romanul Adam si Eva). Cred ca are sa fie interesanta.
Fiindca tot nu ma simteam bine, am luat tousi sarea amara, impotriva sfaturilor doftoricesti. Si bine am facut. Am fost negresit constipat. Ma simt acuma usuat si cu toata pofta de munca necesara.
Fireste, nu voi sfarsi romanul pana veti veni voi. Nu-i nimic. Voi continua si cu voi, si de-acuma sper ca va merge. Numai inceputul e gre, pana ce intru in atmosfera.
Voi veni negresit sa va iau. Ziua insa o sa vi-o comunic mai pe urma. Pana atunci sa ma mai sfortez, sa mai acumulez rezerve...
Iar acuma gata. Ale voastre sant toate gandurile mele bune si toate imbratisarile, cu drag,


Liviu





Scrisoare Liviu Rebreanu 7 august 1924


Aceasta pagina a fost accesata de 1172 ori.
{literal} {/literal}