Scrisoare Liviu Rebreanu 8 iulie 1924

Scrisoare Liviu Rebreanu 8 iulie 1924

de Liviu Rebreanu


Bucuresti,
8 iulie 1924


Iubitele mele copile,


Nici ieri n-a fost scrisoare de la voi. Se vede ca n-ati avut vreme. Ori poate nici ce sa mai spuneti. Totusi eu astept mereu.
De altfel, nici eu nu aveam noutati, daca nu intalneam e iubitul prefect si protector al vostru, Nicu (Nicolae Negulescu). Ma sculasem ieri la 2 1/2, am fost de-am vazut un film american, apoi la 6 am prezidat cu onoare comisia, la 8 am luat o masa usoara la Europa cu Corneliu si dr. Nanu. La 9 i-am petrecut pana la Capsa, dar n-am mai intrat, ca era cald. M-am intors cu Corneliu sa viu spre casa. In fata lui Elisee am intalnit pe Nicu, care mi-a spus ca o duceti bine si ca mi-ati ordonat sa merg si eu la voi joi. Ar fi cam mult. Totusi poate sa merg vineri. Depinde insa de cum voi merge cu scrisul; deodacamdata merge cat se poate de prost. Poate mi-au secat creierii. Adevarat ca e imposibila caldura. Orisicum insa constat ca merge greu; ceea ce nu ma impiedica sa persist. Inspiratia asa e: trebuie fortata. Nimic nu se dobandeste prin lancezeala. Cu atat mai putin un roman atat de complicat si de deosebit, cum vrea sa fie Adam si Eva. In sfarsit, daca va porni scrisul ceva mai bine, voi veni vineri seara si voi sta pana luni dimineata; altfel voi sosi sambata seara. Voi vedeti-va de treburi, ca viu eu si va gasesc. Am aflat cu placere ca tenul Puicutii merge foarte bine. Bravo si toate felicitarile!
Am profitat de ocazia cu Nicu si v-am trimis pantofiorii gri cu talpa de cauciuc pe care mi i-ati reclamat. Ia stai sa vad in scrisorile voastre cele doua daca nu cumva e vorba de alti pantofi ... E bine. Sant chiar aceia. Pantofii vi i-am impachetat in noul numar din Nouvelle Mode, plus ultimul din Clipa, plus ultimul din Rampa, ca sa mai aveti de rasfoit. Carti o sa va aduc eu.
Si iata ca mi-am epuizat noutatile.
Va trimit toate imbratisarile mele.

Liviu




Scrisoare Liviu Rebreanu 8 iulie 1924


Aceasta pagina a fost accesata de 1211 ori.
{literal} {/literal}