Scrisoare Liviu Rebreanu 8 iulie 1929

Scrisoare Liviu Rebreanu 8 iulie 1929

de Liviu Rebreanu


Orlat, 8 iulie 1929

Iubitele mele dorite,




In sfarsit a dat Dumnezeu de am primit vesti de la vesti, de la Lido. Dar greu mai circula corespondenta aici! Daca au trebuit cinci zile ca sa-mi soseasca scrisoarea ta, draga Fanny. Sant totusi multumit ca ati ajuns bine si ca v-ati instalat. Din scrisoare insa nu mi se pare sa fiti tocmai entuziasmate. Nu stiu daca nu ma insel. La urma urmelor, de nu va convine ceva, cautati in alte parte mai bine, ca nu santeti legate de Hotel Miramare cu nimica. In taxele de 12 lire intra oare si serviciul sau numai altele? Abia astept sa vad cum are sa va placa plaja. In orice caz, aveti Venezia care trebuie sa va placa. Nu mi-ai spus nimica de impresia ce v-a facut-o, mai ales Canal Grande!
Sa nu uit imediat ce vei primi scrisoarea asta, sa-mi scrii foarte precis si categoric daca va mai trebuiesc bani pentru calatoria la Paris, si daca a, cat anume eact! Dupa cum vad ca circula scrisorile as vrea sa va trimit cat mai in graba ce aveti nevoie, ca sa soseasca la timp si sa nu ramaneti in pana. Tot atunci am sa va trimit si pentru Paris prima transa ca sa gasiti sigur banii acolo. De aceea repet: imediat sa ma instiintati ce nevoi aveti!
Eu aici progresez binisor. In orice caz cred ca Craisorul va fi gata pana la intoarcere ta, daca nu si altceva. Ieri am avut vizita lui Sorbul. Dar n-a stat decat cateva ore; l-am dus cu masina la Sibiu, de unde a plecat la Bucuresti. De altfel cand am sosit aici am gasit un pachet cu turta dulce trimis de Marioara printr-o fata care a fost la scoala la ea.
Tita ma omoara cu "ginerele". L-a invitat sa vie pe-aici sa-l vad si eu si sa ma pronunt. Dar aici Puica are rolul hotarator. Ca situatie n-ar fi rau: docent universitar. In sfarsit, sa mai vedem ... Dar voi ati putea sa-mi scrieti mai des, ce Dumnezeu, ca alta distractie n-am aici afara de scrisorile voastre. Cu toate imbratisarile mele,

Liviu





Scrisoare Liviu Rebreanu 8 iulie 1929


Aceasta pagina a fost accesata de 1161 ori.
{literal} {/literal}