Scrisoare Liviu Rebreanu 9 iulie 1924

Scrisoare Liviu Rebreanu 9 iulie 1924

de Liviu Rebreanu


Bucuresti,
miercuri,9 iulie 1924


Mult iubitele mele,



Fac mea culpa! Imputarile mi-au fost in desert. Ieri d.a. am primit doua scrisori deodata (nr. 3 si 4) asa ca ma declar multumit. Intre timp desigur ca si voi ati primit pantofii doriti ... Puica foarte rau face de nu mananca; te rog sa-i faci toate moralele posibile si sa-i ordoni sa se hraneasca viguros. Baile nu merg impreuna cu nici o cura de slabire; dimpotriva, cer mancare din belsug; slabirea se face totusi in ciuda mancarii. Mi-ar parea rau sa-mi mai comunicati asemenea ... nesocotinte - iata-ma si pe mine cu morala! De altfel cand voi sosi eu, o asigur pe Puica neascultatoare ca voi indopa-o cu forta ca pe o ratusca de ingrasat, ca sa invete minte.
Ieri a plouat pe-aici si au mai incetat caldurile. Noaptea aceasta a fost chiar racoare, incat n-am mai stat in costumul lui Adam, ca de obicei (de vreme ce scriu la Adam, e fatal sa-i port si ... costumul) ci am luat in spinare celebra pijama cadrilata. Desi n-am scris mult, ma simt insa bine inspirat si cred ca in doua nopti voi termina capitolul cu India, poate cel mai greu. Slava Domnului si numai de n-ar reveni indata zapuseala tropicala!
In orice caz, m-am hotarat sa viu la voi vineri seara, asa ca puteti chiar sa ma asteptati. Am sa va aduc carti si inca ceva...
Pentru azi am la masa pe Buzdugan cu care trebuie sa lucram un scenariu. Pe Corneliu il voi avea dupa intoarcere, caci si el pleaca tot vineri la Sinaia pentru cateva zile.
Aseara, pana la 12, m-a pisat aici Camil Petrescu.
Altfel n-am noutati. Ana e harnica; s-a apucat sa spele rufele si ma sacaie mereu pentru dulceata. Barei de-ai fi multumita.
Mi-e somn: e 9 1/2. Va parasesc cu multe si bune imbratisari.

Liviu




Scrisoare Liviu Rebreanu 9 iulie 1924


Aceasta pagina a fost accesata de 1180 ori.
{literal} {/literal}