Scrisoare Liviu Rebreanu 9 octombrie 1918

Scrisoare Liviu Rebreanu 9 octombrie 1918

de Liviu Rebreanu


Iasi, marti, 9 octombrie 1918



Scumpa mea Fanny dorita,




De-abia aseara am primit scirsorile tale de marti si miercuri. Sper ca intre timp ai primit si tu pe ale mele, raspunsul la cele doua dintai.
Imi pare bine ca ai aranjat la jurnal, dar ma asteptam sa-mi scrii mai pe larg ce a fost, ce ti-a spus etc. Eu trebuie sa stiu ce invarteli se faci acolo pe socoteala mea, ca sa pot cere socoteala la timp, cand voi veni. Nu-mi spui cine-mi trimite vorba sa scriu mai des? Am sa le scriu. De altfel acuma cu Academia trimit zilnic ba informatii, ba altele, desi si acuma am fost jicnit de ajuns, ca dintr-un articolas ce am trimis mi-a facut o simpla informatie, iar rafuiala va veni ea.
Cu Elvira nu stiu nimic mai mult, decat ti-am scris ultima oara, cand mi-a spus ca a dat nu stiu cate depese lui Enescu si ca-i pare rau ca nu ti-a dat la mana cateva randuri. De altfel cum scrisorile tale sant vechi, nu pot sti ce ai facut tu intre timp. Daca Elvira insa n-a depesat si daca Enescu nu ti-a dat parale, eu zic s-o lasi moarta toata afacerea. Te pomenesti ca Manolescu nu vrea sa cheltuiasca banii ... Ce poti sti? Eu i-am mai spus ultima oara ca esti nenorocita ca n-o poti servi etc. Ajunge.
Mult doresc si eu sa vin sa vad ce aranjament ai facut. Imi inchipuiesc ce frumos trebuie sa fie, daca te-ai caznit tu atata. Nadejdea continua mereu ca viu curand. Bine ca te mai aprovizionezi.







Scrisoare Liviu Rebreanu 9 octombrie 1918


Aceasta pagina a fost accesata de 1132 ori.
{literal} {/literal}