Scrisoare Liviu Rebreanu 22 iunie 1934

Scrisoare Liviu Rebreanu 22 iunie 1934

de Liviu Rebreanu


Paris, vineri, 22 iunie 1934

Fanisor drag,




Ziua de azi am pierdut-o cu orientari si vizite oficiale.
In cursul zilei, precum ti-am spus, mi-am schimbat camera cu una mult mai simpatica si mai curata. Dimineata n-am facut altceva decat sa ne interesam de situatia schimbului si o vizita la Legatia Romana, unde m-am enervat si i-am ocarat. Cezianu nu era aici, era in Bucuresti, insotind pe Barthou. Bine, Fiindca tot am venit, sa vedem cine ii tine locul, un consilier oarecare. Un aprod ne ia numele si ne pofteste un minut intr-un salonas. Minutul s-a facut n sfert de ora. Atunci am explodat, i-am ocarat si am plecat, refuzand sa mai stau de vorba cu cineva. Dar asta n-are importanta.
Impreuna cu sotii Georgescu si Corneliu, am luat masa la restaurantul romanesc din Rue Michodiere,
Dupa-amiazi am fost invitatii Ministerului Postelor sa vedem Radiofonia Franceza. Intai in Rue de Grenelle, apoi in alte doua localuri improvizte. Deceptie totala. Mai rau, mult mai rau ca la noi.
Cu aceiasi tovarasi, plus Geles, am stat pe la 7 d.a. la o cafea, la inevitabila Cafe de la Paix, iar la 8 1/2 ne-am dus la Folies Bergeres (initiativa lui Geles si Georgescu, care au cumparat chiar biletel). Se juca Folies en folie, cu aceeasi Mistinguett, N-am putut rezsta. La 10 1/2 am luat eu initiativa de a renunta la partea a doua a revistei. Ceea ce am si facut. Am luat o bere si o cafea la Cafe d'Angleterre, impreuna cu Corneliu si Geles, caci doamna Georgescu, mereu bolnava, s-a dus de la teatru direct la hotel.
La 12 1/2 am ajuns si eu acasa, cu socoteli si proiecte. Zadarnic astept si intreb de scrisoarea de la tine. Nimic. Totusi eu continui cu acelasi drag.


Liviu




Scrisoare Liviu Rebreanu 22 iunie 1934


Aceasta pagina a fost accesata de 1166 ori.
{literal} {/literal}